اینورتر V20 زیمنس یکی از اینورترهای پرمصرف بازار اتوماسیون صنعتی بشمار می رود.بمنظور راه اندازی صحیح اینورتر V20 در کمترین زمان ممکن ابتدا باید پارامترهای موتور را به اینورتر تعریف کنید. سپس نوع سیم بندی و مرجع فرمانهای سرعت و راه اندازی اینورتر V20 را مشخص کنید و در نهایت میتوانید برای کاربردهای خاص مانند نوار نقاله, فن, پمپ یا کمپرسور تنظیمانت نهایی را انجام دهید.

مقدمه

اینورتر V20, ساخت شرکت زیمنس در مدل ها و فریم های مختلفی تولید می گردد. درایو Sinamics V20 برای برق ورودی تکفاز ۲۳۰ ولت در رنج توان ۰٫۱۲ تا ۳٫۰ کیلو وات و برای برق ورودی سه فاز ۴۰۰ ولت ، در محدوده توان ۰٫۳۷ کیلو وات تا ۱۵ کیلو وات طراحی شده است . این درایو فقط برای موتورهای آسنکرون القایی سه فاز به کار گرفته می شود .

سخت افزار اینورتر V20 زیمنس

این درایو ، دارای ۴ ورودی دیجیتال ، دو ورودی آنالوگ ، یک خروجی ترانزیستوری دیجیتال می باشد . RS یک خروجی رله ای ، یک خروجی آنالوگ و یک پورت سریال ۴۸۵  میباشد. ورودی آنالوگ AI1 میتواند ولتاژهای ۰ تا ۱۰+ ولت یا ۱۰- تا ۱۰+ ولت را بکار گیرد. به ورودیهای آنالوگ AI1 و AI2 میتوانید جریان ۰-۲۰mA یا جریان ۴-۲۰mA اعمال کنید. ورودی AI2 فقط بصورت جریان آنالوگ بکار میرود ولی ورودی AI1 هم ولتاژ و هم جریان را قبول میکند.

خروجی آنالوگ AO1 نیز جریان خروجی ۰-۲۰mA یا ۴-۲۰mA را در خروجی ایجاد میکند.

دیاگرام مدار داخلی و نحوه سیم کشی اینورتر V20 زیمنس

کنترل پانل اینورتر V20 زیمنس

سه مدل کیپد برای درایو V20 زیمنس در نظر گرفته شده است. کپید موجود روی درایو را Basic Operator Panel یا به اختصار BOP می‎نامند. شکل زیر کیپد اینورتر V20, کلیدها و نمایشگر آن را بخوبی نشان میدهد.

کیپد اینورترV20 زیمنس

علاوه بر کی‎پد موجود روی درایو, صفحه کلید دیگری برای نصب روی درب تابلوبرق با کمی فاصله از درایو بنام External BOP برای اینورتر V20 زیمنس در نظر گرفته شده است. BOP خارجی توسط کابل رابط ۹ سیمه و یک عدد ماژول واسطه به پورت مخصوص روی درایو وصل میشود.

اینورتر V20 زیمنس و صفحه کلید خارجی External BOP

توسط پارامتر لودر V20 میتوان برای انتقال پارامترها از اینورتر V20 زیمنس به یک کارت حافظه یا برعکس استفاده نمود.

پارامتر لودر اینورتر V20 زیمنس

نحوه بکارگیری صفحه کلید اینورتر V20 زیمنس

توسط BOP موجود بر روی درایو V20 میتوان پارامترها را تنظیم و متغیرها را مشاهده نمود.

نحوه کار با صفحه کلید اینورتر V20 زیمنس

اینورتر V20 دارای یک صفحه نمایش LCD سه سطری است که در سطرهای بالا و پایین, وضعیت درایو و در سطر وسط کد پنج رقمی مربوط به شماره پارامتر و مقادیر آنها نشان داده میشود. در سطر بالا از سمت راست, کنترل به روش دستی, جهت چرخش موتور, وضعیت حرکت یا توقف موتور, آلارم و خطای درایو را میتوان مشاهده نمود. در سطر پایین از سمت راست به چپ نیز واحدهای%, V, A, Hz, RPM, KW نمایش داده میشوند.

شش عدد کلید بر روی صفحه کلید اینورتر V20 وجود دارد. همانند اغلب درایوها, از کلید سبز رنگ استارت و کلید قرمز رنگ استاپ برای فرمان دادن به موتور در حالت دستی (Local) استفاده می‎شود. وقتی موتور در حال چرخش و درایو در حال کار است اگر کلید STOP را یکبار فشار دهید, فرمان توقف نوع OFF1 اجرا می‎شود و موتور با شیب تعریف شده سرعت خود را کم میکند تا توقف کند. چنانچه کلید STOP را دو بار پشت سرهم در زمانی کمتر از دو ثانیه فشار دهید یا اگر کلید STOP را بیش از سه ثانیه با دست نگه دارید, توقف OFF2 اجرا خواهد شد. در روش توقف OFF2, ارتباط درایو و موتور قطع میگردد و موتور به طور آزادانه خواهد چرخید تا بر اثر اصطکاک متوقف شود. مدت زمان توقف موتور بستگی به اینرسی بار و موتور و میزان اصطکاک سیستم دارد.

[restrict subscription=2 message=”


برای مشاهده کامل مطلب, نیاز به اشتراک نقره ای دارید.


“]

کلید M به چند شکل مختلف بکار میرود. اگر این کلید را بیش از دو ثانیه نگه دارید, به صفحه وضعیت (STATUS) و یا به منوی تنظیمات (SETUP) میرود. منوی SETUP برای تنظیمات سریع استفاده میگردد. اگر کلید M را بصورت کوتاه فشار دهید, وارد منوی تنظیم پارامترها و یا به صفحه بعدی خواهد رفت. اگر در زمان تنظیم پارامتر, چندبار کلید M را فشار دهید, بدون ذخیره کردن تغییرات داده شده, از صفحه تنظیم پارامترها خارج می‎شود. کلید OK اگر بمدت بیش از دو ثانیه نگه داشته شود, ویرایش سریع انجام میشود. اگر بصورت عادی کلید OK را بزنید, بین وضعیت های مختلف STATUS میتوان حرکت کرد و مقادیر تغییرات در پارمترها را ذخیره نمود.

کلید OK ریست نمودن خطای اینورتر V20 نیز بکار می‎رود. اگر کلید M و OK را با هم فشار دهید میتوانید بین سه حالت Auto, Hand و JOG سوئیچ کنید.

انتخاب راه اندازی دستی, JOG و اتوماتیک برای اینورتر V20 زیمنس

در حالت HAND علامت دست نشان روشن میشود. در حالت JOG, علامت دست بصورت چشمک زن فعال میشود و در حالت AUTO علامت دست, حذف میشود.

از کلیدهای جهت بالا و پایین برای حرکت بین پارامترها, افزایش یا کاهش مقادیر پارامترها و همچنین در حالت RUN برای افزایش یا کاهش سرعت میتوان استفاده نمود.

معکوس کردن حرکت موتور بصورت دستی

هنگامی که درایو در حال کار باشد, با زدن کلید بالا و پایین بصورت همزمان, جهت حرکت موتور عکس میشود. چنانچه دوباره کلید بالا و پایین را فشار دهید, حرکت موتور به حالت قبلی برمیگردد.

راه اندازی سریع اینورتر V20 زیمنس

فلوچارت شکل زیر, روش سریع برای راه اندازی درایو V20 با کمترین تعداد تنظیمات پارامتر را نشان میدهد:

نحوه تنظیم اینورتر V20 زیمنس

طبق فلوچارت فوق, ابتدا اطلاعات موتور را وارد کنید, سپس رفرنس فرمان, سرعت و نوع سیم بندی را در قسمت Connection تنظیم نمایید. نوع کاربرد درایو در قسمت Application انتخاب میشود و در نهایت برای تنظیم سایر پارامترهای مورد نیاز را در بخش Common Parameter وارد شوید.

اگر درایو در منوی display قرار دارد, کلید M را بیش از دو ثانیه نگه دارید تا وارد Setup Menu شوید. در این زمان عبارت P0304 نشان داده می‎شود. با کلید جهت بالا میتوان به سمت مقادیر P0305 , … حرکت نمود. اگر بر روی هر کدام از پارامترها, کلید OK را فشار دهید میتوانید آن پارامتر را تنظیم کنید. برای رفتن به منوی Connection, کلید M را فشار دهید. به همین ترتیب سایر منوها و پارامترها قابل دسترسی و تنظیم خواهد بود.

جهت دسترسی به لیست کامل پارامترها, در ابتدا پارامتر P0003=3 را تنظیم نمایید.

تنظیم پارامترهای اولیه موتور:

P0100: انتخاب فرکانس ۵۰ یا ۶۰ هرتز

  • ۰=۵۰Hz
  • ۱=۶۰Hz

P0304: ولتاژ نامی موتور

P0305: جریان نامی موتور

P0307: توان نامی موتور

  • اگر P0100=0  یا P0100=2 باشد واحد توان نامی, کیلووات خواهد بود.
  • اگر P0100=1 باشد, واحد توان نامی, اسب بخار خواهد بود.

P0311: دور نامی موتور بر حسب RPM

P1900: شناسایی اطلاعات موتور AutoTune

  • ۰: غیرفعال
  • ۱: شناسایی برخی از پارامترهای موتور از قبیل مقاومت استاتور, اندوکتانس نشتی و …

[/restrict]

بعد از تعریف پارامترهای الکتروموتور, باید نوع سیم بندی و مرجع فرمان و سرعت اینورتر زیمنس را نیز مشخص کنید. بعد از آن میتوانید اینورتر زیمنس را برای برخی کاربردهای از پیش تعریف شده مثل پمپ, فن, کمپرسور یا نوارنقاله تنظیم نهایی کنید.

در صورتیکه هنگام کار با اینورتر پیغام خطا یا آلارم روی صفحه نمایش اینورتر V20 مشاهده می‎کنید, لطفا پیغامهای هشدار و خطای اینورتر V20 و علت وقوع آنها را بررسی نمایید.

برای آشنایی بیشتر با امکانات اینورتر V20 زیمنس, ویدیوی معرفی اینورتر V20 زیمنس را در رسانه تصویری لاله زار آنلاین مشاهده فرمایید.